2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Kaktusinės figos / Cactus figs

  Kaktusinės figos - tai kaktuso vaisius, nesusijęs su figomis. Minkštimo konsistencija primena melioną, jame būna daug mažų sėklelių. Gaivinantis kaktusinės figos skonis primena kelių vaisių derinį: braškių, arbūzų, figų, bananų. Kaktusines figas skanu valgyti su kitais vaisiais salotose. Tik jei skinsit patys būkit atsargūs ir paruoškit atitinkamai, nes aš be patirties pirmąkart likau apsispygliavus visas plaštakas ir lūpas:)))))
Laikymas
Sunokusias kaktusines figas laikykite šaldytuve 2-3 dienas, kad sunokusios, galima suprasti iš jų suminkštėjusios odos. Kietos kaktusinės figos sunoks kambario temperatūroje per kelias dienas.
Vertingos maistinės ypatybės
Dietinių skaidulų, vitamino C, mineralinių medžiagų: magnio, kalio, kalcio, natrio, niacino, fosforo, potasiumo šaltinis.
Vartojimas
Kaktusinės figos gali turėti beveik nematomų duriančių plaukelių, todėl būkite atsargūs.
Valgomas tik vaisiaus minkštimas. Nupjaukite abu vaisiaus galus ir nulupkite odelę aštriu peiliu. Kitas būdas išimti minkštimą – perpjauti vaisių pusiau ir minkštimą iškabinti šaukšteliu.
Kaktusinės figos valgomos vienos, jų dedama į vaisių salotas, šerbetus, jogurtus ir kitus desertus. Iš jų spaudžiamos sultys, daromos tyrės, verdamas džemas.
Kelios patiekimo idėjos
Atšaldytas kaktusinių figų minkštimas bus skanus ir gaivinantis desertas karštą dieną. Galite pagardinti geltonųjų arba žaliųjų citrinų sultimis.
Egzotiškoms vaisių salotoms supjaustykite kaktusinę figą, apelsiną, keletą braškių. Įmeskite žaliųjų vynuogių, išspauskite šiek tiek apelsino sulčių, užlašinkite šaukštelį medaus ir apibarstykite cinamonu. Išmaišykite ir patiekite. Skanaus:)
Kaktusinių figų sulčių ledo kubeliai puikiai tinka vandeniui paskanti ir papuošti.

Cactus figs are native to Mexico and South America. They come in many colours: green, yellow, salmon pink, brown or red. The thick spiny skin is full of water to protect the flesh inside. The soft, jelly-like, juicy and somewhat grainy flesh is light green, yellow, orange or red and contains small edible seeds. The taste is sweet to slightly sour, similar to a pear.
Cactus figs are rich of Calcium, Natrium, Fibers, Iron, Magnesium, Niacin, Phosphorus, Potassium and VitaminC.

Preparation
Normally it is difficult to prepare cactus figs without being attacked by the sharp thorns. However the cactus figs of Nature’s Pride have no sharp thorns. This due to the fact that the thorns are brushed off before they are packed. Therefore you can touch the fruit with your bare hands, which makes preparing the fruit much easier. Start by cutting off both ends of the fruit. Cut lengthwise into the skin. Make an incision between the skin and the flesh. Now the skin can easily be removed by hand and the fruit is ready to be enjoyed.      
Consumption
Cactus figs are normally just eaten by itself. However they are also delicious to add in a fruit salad, dessert or pie.
When to eat
A cactus fig is ripe when the skin feels soft. Green cactus figs can be ripened at room temperature. Ripe cactus figs are yellow, red or brown and can best be stored in the refrigerator.

Ar žinojai, kad..?
  • Kaktusinės figos yra taip pat vadinamos dykumos figomis, opuncijomis arba Sabra vardais.
  • Niekada neliesk kaktusinės figos plikomis rankomis, nes ji turi daugybę mažų spygliukų kaip kaktusas. Bet Nature's Pride rūšies kaktusinės figos jų neturi, nes jie prieš pakuojant pašalinami.
  • Kaktusinis augalas gali duoti vaisių virš trejų metų visai jo nelaistant.

Did you know?

  • Cactus figs are also known as Desert Figs, Prickly Pear or Sabra’s.
  • Never touch a cactus fig with your bare hands, as it has a lot of tiny spines, just like a cactus. However the Cactus figs of Nature's Pride do not have any spines. These are brushed off before they are packed.
  • A cactus plant can bear fruit for up to three years without a single drop of water