Dievinu gervuoges ir dumplainius:)
Dumplainius galima vartoti šviežius kaip gaivinantį užkandį, vaisių ar
daržovių salotų komponentą. Dėl dekoratyvios išvaizdos jie dažnai naudojami
patiekalams papuošti. Iš jų gaminami desertiniai ir pikantiški padažai, džemai.
Dumplainiais galima paįvairinti trupininius ir paprastus pyragus, kitus
desertus. Pietų Amerikoje jos troškinamos su medumi ir valgomos su plakta grietinėle. Tačiau dumplainis gali būti vartojamas ir kaip daržovė, derinama su pikantiškais patiekalais.
Paprasčiausias būdas mėgautis dumplainiais – patroškinti ant
lėtos ugnies su cukrumi arba medumi ir patiekti su
ledais. Taip paruošti dumplainiai yra puikus priedas prie ryžių deserto.
Desertui prie arbatos dumplainio lapelius atlenkite aukštyn,
uogą merkite į ištirpintą juodąjį šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus.
Palikite 2 val. vėsioje vietoje, kad sustingtų. Patiekite su arbata.
Trupininiam obuolių pyragui dumplainiai suteiks skanaus
rūgštumo.
Šviežiose salotose. Dumplainius galima vartoti kaip salotų
komponentą, jų skonis puikiai dera su kartų skonį turinčiomis salotomis –
cikorijomis arba gražgarstėmis, taip pat gali būti derinamas su avokadais.
Kelios patiekimo
idėjos
Jeigu vaisius paliekamas su žievele, jis gali būti laikomas kambario
temperatūroje 30–45 dienas.
Tai vitaminų A ir C, geležies šaltinis.