2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Idealūs pusryčiai :) / perfect breakfast

  Dievinu gervuoges ir dumplainius:)

 
   Dumplainius galima vartoti šviežius kaip gaivinantį užkandį, vaisių ar daržovių salotų komponentą. Dėl dekoratyvios išvaizdos jie dažnai naudojami patiekalams papuošti. Iš jų gaminami desertiniai ir pikantiški padažai, džemai. Dumplainiais galima paįvairinti trupininius ir paprastus pyragus, kitus desertus. Pietų Amerikoje jos troškinamos su medumi ir valgomos su plakta grietinėle. Tačiau dumplainis gali būti vartojamas ir kaip daržovė, derinama su pikantiškais patiekalais.
Kelios patiekimo idėjos
Paprasčiausias būdas mėgautis dumplainiais – patroškinti ant lėtos ugnies su cukrumi arba medumi ir patiekti su ledais. Taip paruošti dumplainiai yra puikus priedas prie ryžių deserto.
Desertui prie arbatos dumplainio lapelius atlenkite aukštyn, uogą merkite į ištirpintą juodąjį šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus. Palikite 2 val. vėsioje vietoje, kad sustingtų. Patiekite su arbata.
Trupininiam obuolių pyragui dumplainiai suteiks skanaus rūgštumo.
Šviežiose salotose. Dumplainius galima vartoti kaip salotų komponentą, jų skonis puikiai dera su kartų skonį turinčiomis salotomis – cikorijomis arba gražgarstėmis, taip pat gali būti derinamas su avokadais.
 
Jeigu vaisius paliekamas su žievele, jis gali būti laikomas kambario temperatūroje 30–45 dienas.
Tai vitaminų A ir C, geležies šaltinis.